top of page
Acupuncturist

Erkende acupuncturist in Wimmertingen en Hasselt (enkel op afspraak)

Waar komt het woord acupunctuur vandaan?

Van het Latijnse woord acus (scherp) en punctura (doorboren).

Hoelang bestaat acupunctuur al?

De grondslag van deze geneeswijze werd meer dan 2000 jaar geleden gelegd in opdracht van de Chinese keizers FU SHI, PA KUA en HUANG TI.

Acupunctuur
energie

Hoe gedraagt die energie zich in de mens?

Er bestaat in het menselijk wezen een netwerk van energiebanen, ook meridianen genoemd, waarin alle energie zich evenwichtig en harmonisch beweegt. Wanneer de energie uit balans is gebracht, ontstaan er wanverhoudingen: ergens heeft men teveel, ergens tekort aan energie of circuleert de energie niet meer (=stagnatie). Die wanverhoudingen leiden tot pijn en/of ziekte.

Zijn er verschillende gradaties in ziekten?

Ja, een ziekte begint steeds met energetische fouten. Wanneer hieraan niet verholpen wordt, leidt dit tot fouten in de lichaamsfuncties. Blijven deze lang genoeg bestaan, dan treden organische letsels op.

Ziekte
Acupunctuur

Hoe ziet men de mens in het kader van acupunctuur?

Acupunctuur is een volwaardige geneeswijze, die vooral de nadruk legt op de ganse mens. Het is dus een holistische of totale geneeskunde, in tegenstelling tot de westerse geneeskunde waar men ziekten symptomatisch benadert. Een combinatie van de twee benaderingen biedt extra mogelijkheden om patiënten nog efficiënter te behandelen.

Wat is er nog fundamenteel verschillend met de westerse benadering?

De TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) evalueert de mens en zijn gezondheidstoestand energetisch, men zou kunnen zeggen functioneel. De westerse geneeskunde kijkt meer naar anatomische structuren, of materiële kenmerken van de mens.

Acupuncturist
Acupunctuur sessie

Waarom is de ene acupuncturist de andere niet?

Bij het uitoefenen van acupunctuur vertrekt men van een juiste diagnose. Enkel huisartsen zijn tijdens hun 9 jaar durende studies opgeleid om een correcte diagnose te stellen. Het stellen van een diagnose door een niet-arts kan niet enkel medische gevolgen hebben voor de patiënt, maar ook juridische voor de betrokkene. Kies dus altijd voor een arts-acupuncturist!

achtergr2.jpg

CONTACTEER ONS

Neem contact met mij op voor een afspraak.
bottom of page